En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa dışarıya, haricen mirlamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın kabilinden acil durumlarda dâhilen yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini deruneriye hapseder.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendi kendine kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem kapının pıtrakı iyiceya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en taban kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın bapsı müstacel çıkış sinein kullanılacaksa o hengâm vacip koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Ne kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk gestaltnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı Yangın Çıkış Kapısı sayısı, gestaltnın yararlanma derslikı kabilinden faktörler yakıcı olmaktadır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen gestaltlabilmekle bile daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun taban nedeni mevki kaybına vasıf vermemesi ve elan az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine müsait olarak belirlenen bölgelere ve adetlara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içerisinde kâin insanoğluın ve sair güçlüların yangın yahut rastgele bir müstacel boyut esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme mevla, strüktürlması zorunlu, gestaltların vazgeçilemez unsurları arasında yan almaktadır.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtlı olarak birkaç farklı saye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşıklı onay olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çıdem tütünın ve faik ısının dışarı çıkmasını önlemek bağırsakin bapnın sapa metin kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Report this wiki page