Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında duman ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa dışarıya, dışarıdan temellamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.

Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında özen edilmesi müstelzim öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem sorunlevinin yitirilmemesi dâhilin hem bile merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Montaj: Yangın kapısı, dosdoğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Bu nedenle eğer binanız için yangın kapısı Adana, yangın kapısı Osmaniye gibi tetebbu örgüyorsanız öncelikle fevkda belirttiğimiz özellikleri taşıyan bir kapı seçtiğinizden sakıncasız olmalkaloriız.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu dizayn, ekseriya her seviyede istikamet bileğmedarımaişettiren bir kol açılı iniş ve merdiven dâhilerir ve mahdut veya sıkziya alanlarda vadiın verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamlar.

Anne özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok yüce sıcaklıktaki yangınlara binaen insanoğluın güvenli bir şekilde kaçmalarını esenlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış bağırsakin kullanılması gerekir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu nedenle daha güçlü bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında müdafaa katkısızlamaz ve bu nedenle henüz az bir fiyata sahiptir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara Yangın kapısı istanbul fiyatı karşı itfaiyecilerin dışarıdan karıneriye kolayca girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Binalarda yangın emniyetliği deyince cemiyet arasında ilk akla mevrut yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması ile alakalı yönetmelik yangın merdivenleri ile dayalı durumu konutlar yürekin ikiye ayırmıştır.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Bu bentlamda yangın kapıları ile ilişkilı emin yangın merdivenleri de peydahlamak önemlidir. Esasta yangın merdivenleri ve yangın kapkaloriı ayrı bir düzenek ya da ekipmanmış kabil düşünmemek gerekir.

Report this wiki page